Am primit ieri într-un comentariu un link către o hartă a Bucegilor, în format 3D, pe site-ul salvamont bucegi. Şi cum nu cred că intrăm pe acest site prea des, sau poate numai atunci când avem vreo problemă sau ne trebuie vreun număr de telefon, am considerat că ar fi bine să postez acest link într-un articol.
Harta este făcută într-un mod foaaaaaaaaarte drăguţ şi interactiv. Pentru cei care nu au fost prin Bucegi prea mult, sau spre deloc, consider că este foarte utilă. Mai ales că îţi oferă o cu totul altă perspectivă faţă de o hartă normală pe hârtie. Chiar vezi tot platoul Bucegilor, în toată splendoarea lui, ce e de urcat, ce e de coborât, zonele de abrupt, zonele de pădure, cabanele, cât e de mers dintr-un punct în altul, chiar şi o parte din trasee. Se navighează prin hartă din meniul din partea dreaptă.
Şi strict ce mă interesează şi îmi place mie foarte mult, e că văd toate văile alpine pe care le parcurg sau le-am parcurs sau îmi doresc să mă duc să le fac.
Ce să mai, e chiar tare
Acum nah, aştept astfel de hărţi cu toţi munţii de la noi
Linkul:
http://www.salvamontbucegi.ro/harta_bucegi.php
Trebuie instalat pluginul de google earth 3D si apoi merge ceas Have fun!
ps: iata si cu Retezatul – http://www.rancaonline.ro/harti/google/retezat.html
3 comentarii
Tocmai am teminat de citit jurnalui lui Andrei, si m-am gandit ca ti-ar face placere sa vizionezi acest (cred eu) minunat video pe tema unui cantec interpretat de Dumitru Farcas. E o contributie la jurnalul tau de prin munti, care sper sa te bucure, cu atat mai mult cu cat este o fereastra in peisajul montan, de pe cararile pe care le-ati cutreierat.
http://www.youtube.com/watch?v=j371KUcwQxE
Doamne-Ajuta,
George.
@George: foarte frumos, multumesc
Hartile in format D3 emise de Google sunt fabuloase.Ai coordonatele unui punct anume precum si inaltime la care se afla.De stiut ca “ochiul magic” apropie imaginea unui obiectiv la distante de sub 100m dupa care poti transfoca obtinand detalii in amanunt. Si munca celor de la Salvamont trebuie apreciata deoarece au facut o treaba excelenta incluzand aproape toate obiectevele importante pe harta lor.Lucrez in prezent la un material despre Crucea Caraiman si am vrut sa verific daca altitudinea la care se afla crucea este cea desemnata de Google Earth in format normal precum si in format D3. E bine de stiut ca altitudinea reala la care este amplasata Crucea Caraiman este de 2260 m la baza monumentului (aceiasi cifra o indica si cei de la Salvamont ) si nu 2291 m si mai ales 2284 m care nu e decat o greseala de copiere a inaltimii Caraimanului (2384m).Oricum felicitari celor de la Salvamont Bucegi pentru efortul creativ pe care l-au depus ca sa scoata harta Muntilor Bucegi in format D3. Sa vezi de-acum scandal cu topometrii!