#NUinseamnaNU

de ruxache 22 iulie 2015 0 comentarii

Traiesc de cand ma stiu intr-o paranoia pe care un barbat nu o va intelege niciodata. Va spune ca totusi exagerez, ca nu poate fi chiar asa. Poate va empatiza cu paranoia asta daca va avea norocul sa fie tata de fata. Si atunci poate doar la nivel de “va omor pe toti daca puneti mana pe fata mea!”.

N-ai cum sa intelegi.

Ca fetita: nu te urca in lift cu straini, nu intra in scara cu straini, nu accepta dulciuri si bomboane de la nimeni, daca pune cineva mana pe tine tipi cat poti de tare, nu deschide usa nici macar postasului, daca ai o problema si esti singura, cere ajutorul unei femei

Mai tarziu: suna cand pleci, suna cand ajungi, suna daca ti se pare ceva in neregula, nu accepta de la nimeni bauturi sau tigari, sa ai telefonul mereu incarcat, cand te sui in taxi suna sau prefa-te ca suni un barbat (frate, tata, sot) care te asteapta acasa, cumpara-ti un spray cu piper si tine-l la indemana cand te prinde noaptea pe strada.

Ca femeie te uiti mereu peste umar daca e seara, noapte. Sa nu te urmareasca vreun psihopat (mi s-a intamplat si nu o data). Esti cu ochii in patru, pentru ca dupa toneta de ziare e un individ care striga dupa tine pisiiiii. Grabesti pasul, dar tot il vezi cu coada ochiului. E cu pantalonii in vine. Ai 30 de ani si de data asta il injuri cu toata oroarea si dezgustul posibil. Cand aveam 14, 17, 22 am tipat ingrozita. Am n povesti de genul asta. Toate avem.

Zi de zi, ca e iarna, ca e vara, suntem fluierate, “ademenite”, ni se adreseaza cuvinte/expresii greu de reprodus. Este complet irelevant cum te imbraci, poti sa ai si un sac de rafie pe tine. Orice femeie poate confirma asta: iarna, -20 de grade, 7 straturi de haine si doar parul tradeaza faptul ca esti femeie. Un “pisi, pot sa ti-o trag?” tot auzi.

Cele mai multe dintre noi avem noroc, daca pot spune asa. Totul se rezuma la vorbe. Vorbe care nu, nu ar trebui sa ne fie adresate pentru simplul fapt ca suntem fete/femei si ne aflam pe strada neinsotite. Unele dintre noi nu sunt atat de “norocoase” si sunt/vor fi nenorocite pe viata.

Da, mi-e frica. De ficare data cand se lasa seara si sunt singura pe strada, mi-e frica. De fiecare data cand intru in bloc si aud usa in spatele meu si nu cunosc persoana, mi-e frica. De fiecare data cand ma urc in taxi singura, mi-e frica. De ficare data cand calatoresc singura cu trenul si e noapte, mi-e frica.

De fiecare data cand un individ imi adreseaza cuvinte cu tenta sexuala pe strada imi vine sa ma duc sa ii crap capul. De frica, de dezgust, de sila si oroare, de frica pentru ca ma gandesc ca intr-o zi s-ar putea sa am si eu o fetita. Si va creste si ea, la fel ca mine, in frica.

#NuinseamnaNU

 

 

Recomandari

Lasa un comentariu