Ketchup – de Sławomir Mrożek

de ruxache 20 aprilie 2011 2 comentarii

Am citit în ziar că nu va mai fi Apocalipsa. Pentru a sărbători această veste bună, m-am dus la McDonalds și am comandat un hamburger.

”Ce bine, mă gândeam în timp ce entuziasmat îmi condimentam hamburgerul cu ketchup, că nu vor mai fi trompetele îngerești sau stelele căzătoare care ne-ar mistui pământul prin foc”

Până acum mâncam fără entuziasm deoarece trăiam în așteptarea catastrofei. De ce să mai pun ketchup dacă tot ne îndreptăm spre catastrofă? Dar acum lumea are viitor.

Așadar mi-am pus mai mult ketchup pentru că deja merita.

A doua zi am consumat hamburgerul tot cu două rânduri de ketchup. Dar a treia zi am observat că punându-mi ketchup dublu pentru a treia oară deja nu mai țin pasul cu epoca mea. În prima zi am depășit-o, în a doua zi am ținut pasul cu contemporaneitatea, dar a treia zi eram deja întârziat. Ketchup dublu pentru a treia oară înseamnă înapoiere. Ca să nu rămân în urmă trebuia să fie cel puțin triplu.

Deci, am mâncat triplu. Am râgâit puțin dar în principiu nu m-am simțit rău.

Am avut probleme cu stomacul abia după ketchupul cvadruplu. Dar le-am rezolvat cu ajutorul unor pastile.
După cinci rânduri de ketchup acestea nu m-au mai ajutat cu nimic, iar după șase rânduri mi s-a făcut rău doar gândindu-mă la șapte rânduri de ketchup.

Ce-a fost mai departe? Creșterea ireversibilă a consumului a necesitat folosirea ketchupului de 7 apoi de 8, 9, 10 ori și așa mai departe, la nesfârșit. Căci acum, din moment ce Apocalipsa a fost anulată, viitorul nu mai are sfârșit.

Să presupunem că suport ketchupul chiar de 10 ori. Dar după aceea?????

Am dat foc la McDonalds, aici era vorba despre viata mea! Incendiul n-a fost nici pe departe o Apocalipsă. Dar mai bine atât decât nimic.

Recomandari

2 comentarii

mariusica 21 aprilie 2011 at 9:13 am

laughing))))))))))). Articol de ziar, excelent

Reply
ruxache 21 aprilie 2011 at 10:24 am

Si sa vezi cate are si ce bune sunt toate happy

Reply

Lasa un comentariu