Consult la ortopedie – sau ţara lui peşte prăjit

de ruxache 20 august 2009 40 comentarii

90% din accidente se întâmplă în casă. Cât se poate de real. Se pare că am o „pasiune” ciudată şi o înclinaţie cam neobişnuită. Mă lovesc, îmi rup mâini şi picioare.. în casă. E bine totuşi că nu se întâmplă asta pe munte.
Eh, şi m-am lovit dându-mă jos din pat, cu degetele de la picioare în bicicleta medicinală care foloseşte pe post de cuier, de la mine din cameră. Durerea aia nenorocită care îţi taie respiraţia pentru câteva secunde mă invadează. Eh, şi totuşi, cât de rău poate să fie? Nah că nu pot să merg, să calc. În câteva minute am degetul umflat şi vânăt. Îmi dau seama că nu bun. Aşa că stau toată ziua cu oţet şi gheaţă ca să treacă buba.
A doua zi, mă dau jos din pat în speranţa că nu mă mai doare. Greşit. O durere infernală îmi strabate iarăşi piciorul ca un scurtcircuit. Aşa că iau decizia de a mă duce la doctor să îmi fac o radiografie ceva. Sunt aproape sigură că am degetul rupt. Da, ştiu.. stupid, penibil, hilar, dar astea sunt micile „frumuseţi” ale vieţii.
Aleg Spitalul Municipal. Un spital respectabil, cu nume pompos. Mă duc direct la camera de gardă. Eh, şi-aici începe adevărata aventură şi luptă cu sistemul medical românesc.

Prima oprire: recepţie.

Eu: Bună ziua. Aş vrea un consult la ortopedie.
Tanti recepţioneră: Aveţi programare?
Eu: Nu
Tanti recepţioneră: Îmi pare rău dar vă trebuie programare de la medicul de familie.
Eu: Domnişoară. M-am lovit. Mă doare. Nu pot să merg. Am nevoie de un consult şi am nevoie acum. Când cazi în cap pe stradă te duci mai întâi la medicul de familie pentru programare?
Tanti recepţioneră: Nu înţelegeţi că vă trebuie programare?
Eu: Nu înţelegeţi că nu pot să merg? Sunteţi sectie de urgenţă, cameră de gardă. Nu mă pot duce la medicul de familie acum pentru că nu pot să merg.
Tanti recepţioneră: Buletinul vă rog. Văd că aţi mai fost pe la noi. Nu ştiaţi cum se procedează? De ce aveţi atitudinea asta aşa de ostilă?
Eu: (deja îmi venea să o iau de păr şi să o dau cu capul de masă) Domnişoară, nu este obligaţia mea să ţin minte toate procedurile astea birocratice. Dumneavoastră sunteţi aici ca să mă ajutaţi pe mine care sunt în dificultate. Vă rog frumos să îmi spuneţi ce trebuie să fac ca să mă vadă un medic. Azi. Acum.
Tanti recepţioneră: Mergeţi alături la casierie. Să ştiţi că se plăteşte consultaţia. Şi radiografia. 40 de lei fiecare.
Eu: Am cumva faţă de sărăntoacă?
Tanti recepţioneră: Mergeţi alături. Următorul vă rooog!

Bun. Mai stăm la o coadă. Nu înţeleg totuşi de ce era tanti asta pusă aici că nu făcea nimic. Doar enerva pacienţii. Stau la coadă, plătesc. Întreb şi io ca omu unde trebuie să mă duc. Răspus: păi la ortopedie. Tantiiiiiiiii, ştiu şi eu asta. Dar unde e ortopedia?? Drept înainte, dreapta, dreapta.
Aici alte cozi. Iese asistenta, îi dau chitanţa şi mă trimite să mai fac o chitanţă pentru o radiografie. Deci da, eu abia mişcându-mă trebuia să fac drumuri drumuri de colo-colo.
Mă aşez iar la coadă la casierie. Când îmi vine rândul ce aud? Domnişoară ne pare rău dar astăzi nu se mai fac radiografii pentru că este prea multă lume. Reveniţi mâine. Am rămas stupefiată. Iniţial am crezut că îşi bat joc de mine, până am auzit că informau şi ceilalţi pacienţi cu aceeaşi inepţie.

Eu: Atunci vreau banii înapoi pe consultaţie pentru că nu a avut loc şi nu îşi are rostul fără radiografie.
Tanti casieriţă: Nu se poate.
Eu: Cum să nu se poată doamnă să îmi iau banii înapoi??
Tanti casieriţă: Păi aţi plătit deja. Ne pare rău.

În momentul ăsta cred că aş fi putut să le iau pe alea de păr şi să le dau cap în cap 5 ore până le ies neuronii cei 2, pe nas. Plină de nervi mă apuc de dat telefoane. Ioana, medic radiolog la Colţea, îmi propune să merg cu ea la spital să fac acolo la ei o radiografie. Bun. Dar trebuie să recuperez banii aşa că sunt pusă pe scandal.
Intru înapoi, nici nu mă mai uit la vacile de la recepţie şi mă duc direct la asistentă. Intru în cabinetul stimabilei şi iată ce se întâmplă aici:

Eu: Bună ziua încă o dată. Am înţeles că nu se mai pot face astăzi radiografii. Vreau înapoi banii pe consultaţie.
Tanti asistentă: Domnişoară, staţi un pic. Că vine acum medicul să vă consulte. Trimit după el.
Eu: Să mă consulte fără radiografie? Este egal cu zero. Nu trebuie să fi medic să observi un deget umflat şi vânăt. Consultul acesta se bazează pe radiografie. Vreau şi eu să ştiu dacă este rupt sau nu. Aşa că mă duc în altă parte.
Tanti asistentă: Dar staţi puţin că vă vede medicul imediat. Chiar dacă este sau nu rupt vă face acelaşi lucru.
Eu: (deci asta e chiar bătută în cap) Doamnă. Eu vreau o radiografie – nu se poate face. Merg frumos în altă parte. Am rezolvat, mă descurc. Dar vreau banii înapoi pe o consultaţie care nu a avut loc. Aştept.
Tanti asistentă: Haideţi cu mine.

Ei bine, se poate. Am fost la nu ştiu ce birou unde mi-a pus o ştampilă pe chitanţă. Apoi la casierie să îmi iau banii înapoi. Timp în care doamna asistentă s-a ţinut după mine să mă facă să mă răzgândesc.

Restul poveştii este banal. Colţea – radiografie. Nu e rupt. Foişor. Consult. Bandaj moale. Cost zero. Deci se poate. Dar nu la Municipal.

Recomandari

40 comentarii

aliceee 20 august 2009 at 10:58 am

pe mine o secretara ma duce cu gandul la o tanti ce-si face unghiile la receptie si vorbeste cu clientul fara sa-si ia ochii de la activitatea sa

Reply
Cati 20 august 2009 at 11:28 am

Romanica noastra … eu am mers cu tatal meu la urgente la 5 dimineata si am rscris mare pe usa cu litere bolduite : PROGRAM L-V 07- …. laughing Si pana la ora 8 nu a vrut sa il vada, ca deh , au si doctorii cafelute de baut si lumea de barfit …
Insanatosire grabnica! big hug

Reply
baboo 20 august 2009 at 12:12 pm

recomand clinicile private, costa mai mult dar te scapa de probleme.

Reply
George 25 august 2009 at 10:04 am

Am ajuns şi eu la urgenţă tot cu probleme la picior. Dar am ramas uimit de cat de bine am fost tratat, fara sa ma intrebe la camera de garda de programare sau altceva, mi-a facut repede fisa pentru consultatie si in mai putin de o ora eram deja la examinare. Bine, asta se intampla la Spitalul Floreasca, nu stiu ce sa zic acum – oi fi prins eu niste oameni de treaba. A, si sa nu uit: nu m-a costat nimic interventia – si a fost una destul de elaborata.

Reply
George 25 august 2009 at 10:06 am

PS: Da, la Coltea sunt niste doctori de treaba. Si asistentele sunt frumoase happy

Reply
ruxache 25 august 2009 at 10:23 am

la floreasca sunt ok doctorii, si nici nu te costa nimic

Reply
Marius 25 august 2009 at 10:28 am

handicapati incompetenti. ca peste tot in tara asta laughing

Reply
Gigel 27 august 2009 at 10:17 am

Urgenta/camera de garda este pt urgente.
Te-ai gandit un minut ca poate iei locul altcuiva care are o problema intr-adevar urgenta? big grin

Ne-am obisnuit sa facem lucrurile asa cum vrem noi „Am nevoie de un consult şi am nevoie acum.” si asteptam sa fim tratati ca atare. Sincer, chiar ar fi trebuit sa te duci la medicul de familie. De aia e totul varza in tara asta: nu intelege nimeni ca totul se bazeaza pe proceduri. Toti vrem sa sarim peste rand sa fim sefi, sa facem propriile noastre reguli etc.
Tanti nu are nicio vina. Ba din contra, trebuia sa iti explice frumusel la ce foloseste camera de garda si cum functioneaza sistemul sanitar. tongue

Reply
ruxache 27 august 2009 at 11:05 am

Bai gigele! Eu nu puteam sa merg. Asta se cheama urgenta si se trateaza pe loc la ambulatoriu. Camera de garda nu este pentru cei care vin taiati/impuscati/plini de sange (la Municipal), aia este alta sectie, in alt corp al cladirii, unde se intra pe alta usa, si se fac alte proceduri, esti preluat direct de medic fara sa mai treci prin toate procedurile birocratice.
De-aia e totul varza in tara asta, ca apar destepti ca tine si isi dau cu parerea. Inainte sa comentezi vezi-ti lungul nasului si mai informeaza-te.

Reply
io 27 august 2009 at 11:39 am

pai da…n-ai ce sa-i faci, daca omul nu stie diferenta dintre camera de garda si urgente majore, asta e. o fi vreun fan al serialului ala difuzat de protv cu spitalul de urgenta or smth si na, omul din ce-a vazut acolo, asta a inteles: ca urgenta inseamna sa vii in coma. si da, aia de la floreasca chiar sunt super de treaba. am ajuns acolo cu vreo 3 urgente, una dintre ele fiind atat de jenanta incat altii m-ar fi scuipat in locul lor.

Reply
Gigel 27 august 2009 at 8:43 pm

Of..ai mers totusi cam mult cu durearea aia „ca un scurtcircuit” cum ii zici.
Pt coma exista 112. Lucrez in sistem, poate esti tu mai informata…?tongue

Nu faci decat sa confirmi ce am zis mai sus – toti le stim pe toate – si oricum nu am cu cine vorbi… mai ales cand abordarea e „(deja îmi venea să o iau de păr şi să o dau cu capul de masă)”

Succese si sa fii mai calma…te asigur ca Obregia are paturi libere. big grin

Reply
Ana 8 noiembrie 2013 at 2:14 pm

Gigele, si eu lucrez in sistem si stiu ca daca ai ceva rupt sau te doare grav, daca nu trebuie sa fii la UPU, atunci te duci la camera de garda. E diferenta intre ambulator si camera de garda. Te rog sa te informezi. Nu gresesti cu nimic daca iti ceri drepturile in tara asta si daca vrei sa fii tratat „aici si acum”! Ce vrei, sa stai la coada cu piciorul rupt si 6 ore, pana cand apar complicatiile?

Reply
ruxache 27 august 2009 at 11:23 pm

@Gigel: Aham, deci lucrezi in sistem. Interesant. Deci asta e motivul pentru care esti asa penibil si plin de tine. Esti exact ca tanti aia de la casieria spitalului Municipal.
Plus de asta nu stii cum am mers si cat am mers.
Si da, abordarea este exact asta: „deja îmi venea să o iau de păr şi să o dau cu capul de masă”, atata timp cat platesti niste dari la stat si in schimb esti tratat ca un gandac de bucatarie cu o durere in picior.
Mult succes si tie intr-o viata de compromisuri si de acceptare a unui sistem de cacat in care singurii care au ceva de castigat sau de obtinut sunt cei cu pile, bani indeajuns de multi incat pot cumpara pana si bunavointa unui om, sau pumni puternici.
Mda,noi muritorii de rand trebuie sa ne supunem procedurilor de cacat ca asta-i viata.
Am incercat sa nu te jignesc. Si totusi, draga Gigele care lucrezi in sistem, fa tu in locul meu o vizita la obregia (nu ca sa te internezi cum imi sugerezi mie din lipsa de buna crestere) si vezi cum stau lucrurile pe-acolo, vezi cum sunt tratati oamenii aia si in ce conditii supravietuiesc intr-un spital al unei capitale europene.
Si abtine-te de la astfel de comentarii pe care crede-ma ca nu le inghite nimeni. Nu iti place, NU CITI!!!
Sper totusi sa nu fii pus in situatia in care sa ai nevoie de un consult ACUM si CAT MAI REPEDE. Dar ah, uitasem, lucrezi in sistem, esti favorizat…

Reply
George 28 august 2009 at 8:27 am

@Gigel: de unde ai scos-o pe asta – „camera de gardă e pentru urgenţe”? Sunt 100% convins acum că lucrezi în sistem. Probabil eşti suplinitorul femeii de serviciu când aceasta e plecată în concediu.

Reply
baboo 28 august 2009 at 9:23 am

Gigele, si daca ar fi asa cum spui tu : „camera de garda este pentru urgente!” cine stabileste daca era sau nu urgenta cazul ei?
Atat timp cat o doare e dreptul ei sa mearga si cu salvarea nu numai sa vina la camera de garda. Doar pentru asta plateste si platim taxe!
Tu in calitate de presupus angajat in sistemul PUBLIC de sanatate ai datoria sa ne respecti, nu ai dreptul sa ne iei la misto sa ne spui tu noua ca e urgenta sau nu.
Ai dreptate: „De aia e totul varza in tara asta: nu intelege nimeni ca totul se bazeaza pe proceduri”, nu intelegi ca pacientul trebuie tratat cu respect si vorbit frumos cu el.

Reply
Marius 28 august 2009 at 9:58 am

bai gigele, pentru tine urgenta inseamna sa vina cineva cu capul la subrat si cu sangele in punga si sa te roage frumos si eventual cu niste bani in buzunarul de la pieptul halatului sa i-l cosi la loc.

de acord, unele urgente sunt mai urgente decat altele, cei cu dureri electrocutante la degetu mic de la picior pot intelege asta si nu considera ca au prioritate sau ca sunt buricul universului. dar asta nu inseamna ca trebuie tratati ca ultimii handicapati iar tiganii ala care vin taiati de la o bataie din ferentari sunt mai importanti.

daca ai fi avut creier si rabdare sa citesti pana la capat postul asta scrie clar: „Restul poveştii este banal. Colţea – radiografie. Nu e rupt. Foişor. Consult. Bandaj moale. Cost zero. Deci se poate.”

asa ca convinge-ti colegii sa-si faca treaba cat mai bine si o sa va respecte lumea. iar daca nu, va urez la toti cu sinceritate: SA VA FUTA NEMTII!

Reply
aliceee 28 august 2009 at 12:43 pm

fiecare isi da cu parerea asupra sistemului sanitar in romania. nu numai sistemul e vinovat, ci si oamenii; iar daca se considera ca tara asta e de cacat e asa datorita oamenilor care sunt de cacat. asa ca fac o propunere: hai sa-i transformam in oameni de zahar. putem?

Reply
ruxache 28 august 2009 at 12:54 pm

Pai alice, oamenii fac sistemul, nu sistemul face oamenii winking

Reply
pazuzu 28 august 2009 at 1:23 pm

Bai gigele,daca tu lucrezi in sistem asta nu inseamna ca nu exista oameni incompeteni care nu sunt in stare sa trateze oamenii cu respect… ar cam trebui sa te mai uiti in jurul tau si sa fi in stare sa accepti si alte lucruri….probabil daca ai face un sondaj ai descoperi ca sunt cu mult mai multi cei care au vazut “mizeria” din sistemul medical…
Cat despre aluzia cu obregia…pff…nu cred ca isi avea rostul asemenea comentariu… puteai foarte bine sa iti spui parerea fara sa incerci sa jignesti…
dar de fapt,stai asa…daca si tu faci parte din acelasi sistem…pai atunci se explica totul. Si cu asta cred ca am zis tot..
sau poate ca nu….aaa,gigel iti zice?…pana unde cu gluma asta? big grin

Reply
Marius 28 august 2009 at 1:38 pm

Alice era o vorba din popor: „Cutare e baiat de zahar. Te pisi pe el si gata ceaiul.” Nu e bine sa te joci cu zaharul ca faci diabet…si nu vrei sa ajungi la doctor happy

Reply
Sandra 30 august 2009 at 5:32 pm

Hello!uite eu fac practica in municipal…si sincer la ce aveai tu nu era de ambulatoriu (unde treb sa platesti,etc…winking era de camera de garda..cand iti rupi ceva, te tai,ai suferit un accident..si nu au trecut mai mult de 24h te prezinti la camera de garda…cand problema e veche, da inteleg sa mergi la ambulatoriu happy….Mult noroc data viitoare desi sper sa nu mai patesti ceva!!

Reply
ruxache 14 noiembrie 2012 at 10:31 pm

Da, la camera de garda am fost

Reply
Ana 8 noiembrie 2013 at 2:17 pm

Si eu am patit aceeasi chestie, la camera de garda la Municipal. Am asteptat 3 ore pana cand am lesinat. Abia atunci m-au bagat in seama. Si asta pentru ca m-am dus pe picioare.

Reply
mihai 1 septembrie 2009 at 9:06 am

eu ultima oara cand miam facut radiografie am stat 3 zile la coada. o zi la medicul de familie. o zi la ortoped, o zi la radiografie. 9 ore jumate. ca dupa sa ma trimita la spital…unde mia facut ceva dupa vreo 6 zile(2 un se pun ca au fost weekend, deci 4).a si altadata dupa ceam stat la cozi pt radiografie, cand mam dus sa o iau miau zis ca nam ce face cu ea ca ortopedu e in concediu….

Reply
ed 5 septembrie 2009 at 8:33 pm

asa-ti trebuie daca mergi la municipal. tu nu stiai ca ala nu-i spital, e haznaua lui oprescu? primarelul vostru iubit….pe viitor iti recomand floreasca, desi sper sa nu mai ai nevoie.

Reply
Stefan 7 septembrie 2009 at 11:58 am

Incredibil!!! Trecand peste regretul ca ai patit tocmai tu asa ceva, si in conditii atat de stupide, nu pot sa nu ma amuz cand imi imaginez cum au reactionat toti prietenii, colegii si cunoscutii tai, care stiu despre tine ca esti mai „extremista”, daca pot sa spun asa, ca alergi, mergi pe munte, te cateri, te dai cu bicicleta, spunand: „Vezi?? daca nu te astamperi?” sau „Stiam eu ca pana la urma o sa-ti rupi ceva pe unde te duci tu acolo” si alte astfel de comentarii aberante, fara sa aiba macar idee de faptul ca nu te-ai accidentat in aventurile tale ci… acasa laughing) Cred ca trebuie sa fie extrem de frustrant… sad
In orice caz.. iti doresc insanatosire grabnica!!!

Reply
ruxache 7 septembrie 2009 at 12:17 pm

da, este frustrant. dar s-a rispit ghinionul laughing in urmatoarea perioada stiu ca nu o sa ma mai accidentez. s-a vindecat, cred.. de durut nu prea mai doare, numai ca inca arata ciudat hee hee

Reply
Crisu' 30 septembrie 2009 at 3:52 pm

Pfff…numai tu poti pati aa ceva, Ruxule!!! Mi-aduc aminte de cand am avut eu probleme cu piciorul si a trebuit sa ma duc la Municipal…SURPRINZATOOOR totul a mers smooth and tidy (ma rog, partea cu gipsatul piciorului n-a fost tidy tongue) si n-am platit nimic…dar asta se intampla acum ceva ani…

Ruxule, am pierdut sirul datilor de cate ori te-am vazut ba cu incheieturile bandajate, ba cu genunchii juliti, ba cu mainile-n gips…imi amintesti de mine cand invatam sa merg pe bicicleta laughing

Cheers, ne vedem curand acasa winking

Reply
Demonica 30 octombrie 2009 at 9:15 pm

La Spitalul Ortopedic Foisor Bucuresti, dupa ce mergi la camera de garda …cu trimitere de la medic de familie, cu adeverinte cu toata birocratia, cu durerea pe tine, cu tot tacamul …te trimit la radiografie pe care trebuie sa o platesti pe motiv ca nu e urgenta ( adica nu esti taiat, schingiuit, mutilat etc …winking Mergi la radiologie…inainte ta mai sunt alte 30 de persoane care asteapta la doctorul care consulta in policlinica intr-o seara de vineri si este un singur cabinet, te adresezi frumos politicos unei domnisoare ”tzoampe ” asistenta care iti vorbeste in nas si iti spune ca mai sunt si alte spitale de urgenta in Buc, numai in sector 2 sunt doua si ca trebuie sa astepti, in conditiile in care ceilalti asteptau la consult si erau de dimineata akolo…si iti tranteste usa in nas…. Mentionez ca radiografia era contra-cost, asadar nu-ti facea nimeni nici un favor si ca bonus erai tratat si ca negrul de sub unghie, ma dezgusta nu sistemul ci oamenii, chiar se cred miezul din fanta …URAT

Reply
Bucharestian 21 februarie 2010 at 12:00 am

Suni la CDT Babes http://www.cdt-babes.ro/contact.php, faci programare (chiar daca esti pe drum spre ei), platesti la sosire, in 5 minute esti la doctor si ignori Romania asta care n-o sa moara vreodata, dar tine mortis sa-i omoare pe altii. Sau pe toti.

Reply
florin 24 martie 2010 at 10:46 pm

Odata am cazut cu bicicleta de mi-am spart capul calumea, am stat vreo 20 de minute pe hol in spital… rezidentul care se ocupa cu cusaturi alea alea umbla pe coridor cu un sandwitch. Dupa cele aprox. 20 de minute trece o doctorita in graba, ma intreaba daca mi-am pierdut constiinta sau nu, intra si-l scoate pe „domnul pierde vara” sa ma ia urgent in primire. Cat timp m-au cusut am auzit indicatiile date unui alt pacient care era intr-o sala alaturata: „pune-te in patru labe!”. Un moment am crezut ca sunt la veterinar laughing

Reply
Ova 4 august 2010 at 10:55 pm

…iti dai seama ca pseudoangajatii din sistemul sanitar de care vorbesti mai sus sunt platiti din bani publici? eu, tu si noi le dam leafa din salar, o parte din impozitul salarial se duce la ei si ce fac ei cand avem nevoie de o consultatie? Asa e peste tot…de ce se plang bugetarii? Ce expectante au ei daca sunt prastie in fata serviciilor pe care trebuie sa le ofere? Degetul tau doare tare…dar mai tare doare prostia, incompetenta si ignoranta lor sad Sper sa le ploua in supa.

Reply
ruxache 5 august 2010 at 12:10 am

@ Ova: Degetul nu ma mai doare, mai nou (sau mai vechi, ca s-a intamplat in mai) am o glezna busita, iar domnul doctor mi-a spus ca e o mica intindere de ligamente. Ei bine nici pana acum nu mi-a trecut, e umflat, doare, pe bicla nu prea pot sa merg, la catarat strang din dinti, de alergat nici nu se pune problema. Am fost pe la vreo 3 medici si niciun rezultat. Ultima gogonea e sa ma duc sa fac un rmn care costa 4 milioane jumate. De ce? Ca nu a fost in stare dobitocu sa citeasca cum trebuie radiografia atunci cand a trebuit si sa-mi puna un ghips. Eh, sper sa se rezolve cu fizioterapie. Numa nevoie de medici sa nu ai in tara asta…

Reply
cristi 29 septembrie 2010 at 10:13 pm

Ruxache, cautand pe net ceva de ortopedie am dat de situl tau…si am citit putin pentru ca m-a prins discutia asta.

Eu zic sa o lasi mai incet cu afirmatii de genu ‘Numa nevoie de medici sa nu ai in tara asta…’ pentru ca dobitocu care nu a stiut sa citeasca prima data radiografia nici nu avea ce sa vada pentru ca… SURPRIZA…ligamentele nu se vad pe o radiografie standard.

Si inca o surpriza….nu toate entorsele au nevoie de imobilizare ghipsata, doar cele de gradul 3 si unele de grad 2.

daca vrei sa pricepi un alta… http://www.aofas.org/Scripts/4Disapi.dll/4DCGI/cms/review.html?Action=CMS_Document&DocID=192

sper ca in ‘dobitocii’ din America ai incredere.

succese la recuperare…si ai grija..de o entorsa poti s atragi mai mult decat de o fractura

Reply
ruxache 29 septembrie 2010 at 10:31 pm

@Cristi: Surpriza, dupa 4 luni de zile, glezna mea are inca un guguloi umflat (deci ceva inca este inflamat acolo), ma doare la efort prelungit si din acest motiv a trebuit sa renunt la toate concursurile programate in aceasta vara, desi ma antrenasem temeinic.

Multumesc pentru link, nu ma dau mare cunoscatoare pentru ca nu sunt, insa atata timp cat eu abia calcam si ma durea de nu mai stiam de mine, acel medic ar fi trebuit (zic eu) sa imi recomande un consult mai amanuntit. El insa m-a linistit ca e o entorsa usoara, m-a trimis acasa si mi-a recomandat repaos de 2 saptamani maxim.

Cu timpul durerea s-a atenuat insa sensibilitatea este crescuta in zona respectiva si cum spuneam, am ramas cu o umflatura care nu vrea sa treaca de nicio culoare. Greseala mea este ca nu am facut un rmn, insa nu am bani pentru unul.

In „dobitocii” din America nu mi-am pus problema daca am sau nu incredere. Stiu ca sunt medici extrem de buni in Romania, insa dudele patite in ultimii ani prin spitalele de la noi (chiar si clinicile particulare, unde dupa o ecografie, recomanda imediat o operatie care costa 14 milioane, fara sa imi ofere altrenative, desi investigand am aflat ca exista – alte motive, nu glezna) ma fac sa sper (nu ca nu as fi sperat asta deja) sa nu am vreodata nevoie de un medic, intr-o problema mai serioasa decat o glezna „busita” (desi avand in vedere sporturile pe care le practic, ma afecteaza extrem de mult)

Toate bune! Si nu ma intelege gresit, nu „dau” in medicii de la noi, deoarece acelasi medic care nu mi-a pus ghipsul cand trebuia (repaosul total recomandat insemna ghips, ca altfel nu poti sa nu misti deloc picorul) mi-a rezolvat degetul de la picior despre care era vorba in articol winking

Reply
Ciprian 17 octombrie 2010 at 1:10 pm

se pare ca e renumita pentru incompetenta sectia de ortopedie, am fost si eu si subscriu…sunt jalnici, aroganti, obositi, recalcitranti etc..le-am recomandat sa-si schimbe meseria..sa mearga la paza..poate asa isi odihnesc creierele…,,uzate”

Reply
adi 14 noiembrie 2012 at 8:26 pm

urgenta =o problema care pune viata in pericol iminent,un deget nu este o urgenta in conduita spitalului este urgenta doar pt tine ,eu mergeam la muna cu degete rupte tocmai pt nemultumiti ca tine ca nu avem inlocuitor,pe mine cine ma vede si ma asculta?

Reply
ruxache 14 noiembrie 2012 at 10:27 pm

1. Eu nu puteam sa merg
2. Nu am avut pretentia sa intru in fata nimanui impuscat/taiat/cu creierii imprastiati – nu era cazul, in fata mea erau babe care stranutau si oameni piscati de albine.
3. E stupid sa ti se ceara programare de la medicul de familie cand iti rupi ceva. Indiferent de ce-ti rupi, o mana, un picior, un deget (din cauza caruia nu poti merge decat intr-un picior). Asta presupune sa te tarasti cu ceea ce ti-ai rupt vreo 2 zile prin oras.
4. M-am dus intr-un loc unde plateam si consultatie si radiografie si tratament. Pentru ca da, la camera de garda la Municipal se platesc toate astea
5. Am fost nemultumita de „tratamentul” aplicat si m-am dus sa imi rezolv problema in alta parte unde am fost tratata omeneste si cu intelegere – chiar si asa, pentru un deget rupt la picior.
6. Camera de garda nu este acelasi lucru cu „urgente” (cel putin nu la MUnicipal)
7. Inainte sa fi comentat, ar fi trebuit sa citesti si celelate comentarii, gaseai raspuns la ceea ce ai refulat aici

Reply
Florin 5 martie 2013 at 11:24 am

„Plină de nervi mă apuc de dat telefoane. Ioana, medic radiolog la Colţea, îmi propune să merg cu ea la spital să fac acolo la ei o radiografie.”

„Restul poveştii este banal. Colţea – radiografie. Nu e rupt. Foişor. Consult. Bandaj moale. Cost zero. Deci se poate. Dar nu la Municipal.”

Frazele de mai sus sunt conditionate una de alta. Daca nu mergeai cu pila, mai scriai una-doua povesti si despre coltea sau foisor.

Reply
Ligi 16 martie 2013 at 1:28 pm

Oricine care are vreo factura trebuie sa stie un singur lucru inainte de a se prezenta la ortopedie:
1. pui degetul/piciorul/mana in atele ( si 2 lemne sunt bune)si pe urma te prezinti la serviciul de ortopedie!

Reply

Lasa un comentariu