Pentru doisprezece luni

de ruxache 26 decembrie 2008 2 comentarii

Câte am început? Câte am terminat? Nimeni nu ştie. Nici măcar eu, cea care le-a trăit, iubit, simţit, privit sau părăsit..A fost un vârtej care m-a tras cu el unde a dorit, purtându-mi sufletul prin mii şi mii de stări ce au lovit orbeşte în borduri, în ziduri de cărămidă verde, rupând şi transformând în flori de colţ fiecare revărsare ascuţită a mormanului de carne şi ochi întâlnit la fiecare pas; iar alteori m-au lăsat uimită de minunile mici şi nebune pe care le-am îmbrăţişat cu nesaţ.

Am alergat zile la rând pe lângă mine, privind de la distanţă cum trăiesc în mine, cu mine şi cu lucrurile pe care le ating pe străzile lumii mele.

Am reuşit iarăşi să îmi răspund la veşnica şi stupida întrebare: de ce? Întrebare pe care o regăsesc în fiecare clipă de nelinişte, răspuns pe care îl ştiu dintotdeauna şi pe care trebuie să mi-l repet din când în când, ca nu cumva să uit vreodată cât de minunat e tot ceea ce se întâmplă.

Au venit momentele să plec, şi am plecat unde am ştiut mai bine, unde am putut, unde am avut bani, timp şi prieteni.

Am văzut acele locuri dspre care citisem, la care tânjeam ca un copil prostuţ, de care îmi era teamă şi pe care doream să le cuceresc cu gândul, privirea şi inima. Şi aşa s-a şi întâmplat. Iremediabil, amintindu-mi în fiecare zi că acolo e locul meu, şi cântecul pe care îl aud mereu. Muchia fină pe care am dansat atâtea luni a dispărut subit de multe ori. Mă trezeam năucă de prea multă fericire sau buimacă, neştiind încotro să mai alerg, către cine sau ce. Sunt foarte multe chipuri..

Oameni noi şi oameni vechi. Prieteni pentru un singur munte, o singură mare, pentru trei beri sau o felie de slană cu ceapă, pentru o poză, pentru 1000 de gânduri care seamănă ca trase la indigo, pentru câteva cântece ce leagă privirile pentru totdeauna, pentru seri cu lună plină şi stele căzătoare, pentru clipa în care m-am rostogolit în iarba prăfuită şi mi-au întins o mână să mă ridic, pentru 462 de îmbrăţişări calde şi încrederea care va fii acolo întotdeauna, pentru un râu ce nu te lasă să dormi, pentru 6 lei la naş cu o bere şi o chitară, pentru un „te iubeeeeeeeesc” şi o declaraţie jucăuşă între cei mai buni prieteni, pentru un cel mai frumos buchet de flori, pentru un Fidel Castro, pentru o pizza de sfârşit, pentru o ţuică prea tare, pentru prima zăpadă şi prima plecare în cealaltă lume, pentru cea mai frumoasă vorbă spusă vreodată, pentru hamsii, pentru un sărut, pentru lupul alb, pentru ziua ei, ziua lui, ziua ei, ziua lui, ziua ei, ziua lui, pentru concursuri fără final fericit, pentru un poker pe beţe de chibrit, pentru o stâncă şi o cordelină portocalie, pentru Lugoj, Caransebeş, Sibiu, Zărneşti, Codlea, Reşiţa, Galaţi, Semenic, Piatra Craiului, Bucegi, Făgăraş, Leaota, Ciucaş, Iezer şi toate celelalte, pentru 20 de ieşiri pe muntele drag, pentru cel mai crunt viscol, cea mai rece cabană, cel mai bun vin, cea mai buna sobă, pentru cântecele toate, pentru o facultate, pentru bolovanul Văii Adânci, pentru un simplu „la mulţi ani”, pentru un foc şi un aparat foto, pentru cea mai interesantă discuţie, pentru pentru un Crăciun neaşteptat de cald, pentru zilele de miercuri, zilele de luni, zilele de sâmbătă, pentru cuvinte virtuale, pentru nopţile albe, pentru teatru şi încercări, pentru rostogoliri prin zăpadă, pentru o seară în Braşov, pentru un singur dans, pentru împăcări cu cine nu te aştepţi, pentru toată viaţa.

Pe ei i-am cunoscut, recunoscut. Oameni pentru fiecare moment din cele 12 luni ale unui an 2008. Pe unii nu îi vreau, pe unii îi iubesc şi îi caut mereu. Şi mai sunt.

De-ar fii să îi număr, să le spun tuturor pe nume nu aş fii în stare, sunt prea mulţi, prea frumoşi.

Am terminat alt an. Am început alte vise. Infiorător de frumos…

Recomandari

2 comentarii

Anonymous 26 decembrie 2008 at 10:03 pm

Cati oameni, locuri si amintiri pot incapea intr-un an… Un an nou pe masura viselor!

Reply
Andreea 30 decembrie 2008 at 11:57 am

La multi ani! bezmetica mica, poate daca aviatoare ma suni si pe mine tongue stii tu la ce ma refer tonguetongue

Reply

Lasa un comentariu