La ski in Azuga

de ruxache 18 ianuarie 2011 9 comentarii

8 ianuarie 2011

La munte zăpadă cam ioc. Cum ar spune un clasic în viață (probabil), era zăpadă da’ nu prea:  http://www.youtube.com/watch?v=k6MVqAd1y_c

Însă nu prea m-am mai putut abține. Sunt atât de pornită pe treaba asta care implică skiurile încât mă duc chitită să fac tot posibilul pentru a îmi îndeplini dorința.

Ajung astfel, sâmbătă dimineață în Azuga. Singura pârtie aproximativ skiabilă de pe Valea Prahovei. Prețuri exorbitante. M-a durut inima când am dat 140 de lei pe un skipass de o zi (de-alea pentru juma de zi nu există pentru că evident, nu rentează). Dar cum am spus, eram prea pornită. Sper totuși să nu mai am astfel de apucături iarna asta și să vină odată zăpada aia.

(Apropo de asta, fac o paranteză după cum se vede. Propun să facem o petiție la Mama Natură să ne trimită și nouă zăpadă. Că doar suntem mulți care tot plângem după ea. Mă întreb oare de câte semnături e nevoie. Cine are pile pe-acolo pe sus îl rog să se anunțe și să pună o vorbă bună. Cred că s-ar strânge și ceva pentru o mică șpagă, ca să grăbim o leacă procesul.)

Revenind. Ora 11 soare. Ora 12 nor și picură. Adică plouă ușor. Ha! Suntem 5: eu, Alice, Andrei, Alex și Corina.

Pârtia se prezintă momentan acceptabil. Am impresia că skiez ca o varză. Și e foarte posibil să nu fie doar o impresie. Am o eleganță demnă de toată invidia. Ce-i drept, sunt abia la al 3-lea sezon de ski (asta în condițiile in care în primul sezon am skiat de 2 ori) și am mai învățat și de capul meu. Însă mă țin bine pe picioare, trânte nu iau și nici nu arăt crăcănato-statpebudă style. Deci e ok.

 

gasca: Alice, Alex, Andrei si eu (Corina era la baza partiei, invata)

 

m-am intalnit pe partie cu Irina, cu care am fost anul trecut la Bansko

 

Andrei, Irina si eu

 

Prima tură mă obosește peste măsură. Pârtia (cică singura olimpică din țară) este destul de susținută și îți pune la încercare abilitățile artistice. Mai ales când vine vorba de evitat sinucigași. Căci erau câțiva din ăștia pe pârtie de te apucau toți dracii când îi vedeai.

Primii sinucigași: cei cu placa. Era un tip care cât am făcut eu 3 ture (cu coborât, stat la coadă și schimbat impresii cu lumea) el s-a rostogolit terifiat la vale, complet haotic și complet speriat de bombe. Cu ochii bulbucați de groază își ridica fundul de pe zăpada înghețată, pornea înfricoșător de repede la vale sau stânga-dreapta apoi cădea de nu credeai că se mai ridică de acolo. Părea o păpușă de cârpă în mâinile unui păpușar nebun.

Apoi alt plăcar, unu care se dădea elegant ca o gâscă dintr-un capăt în celălalt al pârtiei, apărea deodată în fața sau în spatele tău și începea datul de-a dura.

De cei cu skiurile nu mai zic. La ce trânte am văzut cred că am fi avut locurile 1, 2 și 3 mondial la cât de rău poți să cazi cu skiurile.

Oameni buni!!! Nu se învață pe o pârtie ca asta. E grea. Sincer e grea. Nu sunt eu marea skioare a Romaniei și nici măcar a  blocului 6F, dar credeți-mă pe cuvânt. E o pârtie dificilă. Învățați jos. Învățați pe Valea Soarelui de la Sinaia (eu acolo am învățat), învățați pe Bradul în Brașov sau pe Cocoș în Predeal. Nu pe Sorica!!!! Nu numai că vă puneți vouă viețile în pericol, dar le puneți și pe ale altora.

Drept urmare am skiat extrem de crispată, la fiecare 5 viraje mă opream să mă uit daca nu vine vreun cretin să mă ia pe sus. În felul ăsta am reușit să evit în ultimul moment un individ care venea vertiginos fix pe direcția mea, cu capul în jos și picioarele în sus.

Pe la prânz zăpada s-a foarte fleoșcăit, apoi a început ușor să înghețe, așa că am luat și eu prima și singura trântă pentru că mi s-a blocat un băț în zăpadă și eu m-am dus din inerție în continuare la vale.

Per total, a fost fain. M-am suit prima dată și pe placă și mi s-a părut horror. După o zi întreagă pe skiuri aveam impresia că m-a legat careva de picioare și acum își bate joc de mine laughing N-am rezistat mai mult de 5 minute.

Fain fain la ski, păcat că prețurile sunt astea care sunt, păcat că nu e zăpadă, păcat că pârtiile sunt pline de sinucigași.

Hai să avem zăpadă. Facem petiția?

Recomandari

9 comentarii

mariusica 18 ianuarie 2011 at 5:33 pm

nebuni de legat ca altfel nu pot sa le spun. Am trait aceleasi senzatii sambata pe 8 ian. Cred ca ti-am spus laughing

Reply
mariusica 18 ianuarie 2011 at 5:36 pm

Cand o sa pice zapada aia de sus poate facem un schi de tura impreuna cu batranele silvrette 404 happy.

Reply
ruxache 18 ianuarie 2011 at 9:43 pm

@mariusica: hello. pai facem un ski de tura dar mai intai eu propun sa facem petitia pentru zapada laughing

Reply
aliceee 20 ianuarie 2011 at 3:34 pm

ca de fiecare data, m-a pufnit rasul, si datorita descrierii tare faine si datorita amintirilor..
..mai cu zapada, mai fara, dar fu fain, no?

Reply
cazare bran 25 ianuarie 2011 at 5:41 pm

„evitat sinucigași” laughing
acu 2 ani cand am invatat sa skiez sigur eram si eu in top 3 mondial la cazaturi !

Reply
ruxache 25 ianuarie 2011 at 5:59 pm

cu totii am fost asa (noi astia pe care nu i-au dat aprintii la ski de mici) big grin problema e ca unii invata in stilul asta „sinucigas” si periculos pentru cei din jur happy

Reply
Ramo 6 martie 2011 at 9:20 pm

Mai bine te dai pe Cazacu, e mai dificila, dar e mult mai buna (in special pentru ca e mai putin aglomerata si sunt mai putini sinucigasi). Ultima data cand am fost la Azuga am vazut ca a aparut un ski-pass de juma’ de zi la 90 lei.

Reply
ruxache 6 martie 2011 at 10:57 pm

Cand am fost noi pe Cazacu nu prea era zapada, asa ca ne-am multumit cu Sorica. Juma de zi 90 de lei mi se pare enorm big grin

Reply
Ramo 21 martie 2011 at 12:52 pm

depinde cate coborari faci …

Reply

Lasa un comentariu