Pangong Tso

de ruxache 3 martie 2009 2 comentarii

Pangong Tso este un lac din Hymalaia situat la o înălţime de aproximativ 4250 m (13900 ft). Este lung de 134 km (83,3 mile) şi se extinde din India până în China. Două treimi din lungimea acestui lac se află în China. Are o lăţime de 5 km (3 mile) la nivelul cel mai larg punct. În timpul iernii, îngheaţă la suprafaţă, în ciuda faptului că este un lac cu apă sărată.
La Pangong Tso se poate ajunge în 5 ore din localitatea Leh, cea mai mare parte a drumului fiind pe un drum de munte foarte dur. Drumul traversează cea de-a treilea cea mai mare-trecătoare din lume, unde santine şi ceainării primesc vizitatorii.Lacul se poate vizita în timpul sezonului turistic, din mai până în septembrie. Este necesar un permis special. În timp ce cetăţenii indieni pot obţine permise individuale, ceilalţi trebuie să aibă permise de grup (minim de patru persoane) şi să fie însoţiţi de un ghid acreditat.

Din motive de securitate, India nu permite canotajul. În Spangmik, singurul sat pe malurile lacului există şi un hotel cu 7 camere care are de asemenea şi locuri de campare.
Cea mai mare parte a locuitorilor trăiesc din creşterea oilor şi caprelor şi au renunţat destul de recent, la obiceiurile nomade. O mare sinagogă veghează de sub vârfurile munţilor satul şi lacul.

Apa sălcie a lacului este lipsită de orice micro-vegetatie. Călăuzele spun că nu există nicio viaţă acvatică în lac, niciun peşte sau crustaceu. Pe de altă parte, se pot vedea raţe sălbatice şi peascăruşi pe suprafaţa lui. Există unele specii de tufişuri şi ierburi perene, care cresc însă cres acolo. Pangong Tso acţionează ca un element important în reproducerea unei varietăţi de păsări, inclusiv păsări migratoare. Există de asemena măgari salbatici (kiang) şi marmote.

Indicatoare rutiere pe drumul spre Pangong Tso:

1. Check your nerves, on my curves
2. Be gentle on my curves
3. If married, divorce speed
4. Drive carefully, Live cheerfully
5. Love your neighbor, but not while driving.
6. If you sleep, your family will weep.
7. Drive on muscle power, not rum power.
8. After whiskey, driving is risky.
9. No race, no rally, enjoy he beauty of the valley;
10. Drive like hell, and you will be there!
11. Dont be a gama in the land of the Lama
12. Beware, I am curvacious.
13. Better to be Mr Late than Late Mr
14. Drive, dont Fly
15. Lower your Gear, Curve is Near
16. This is a highway, not a runway
17. Fast wont Last
18. Alert Today Alive Tomorrow

http://kiranc.com/

 

 

 

 

Recomandari

2 comentarii

Mihai 16 noiembrie 2009 at 5:15 pm

Buna Ruxi, ne stim din tren, Mihai sint. Zi-mi si mie, tu chiar ai ajuns aici?? Sint poze facute de tine?

Mihai.

Reply
ruxache 16 noiembrie 2009 at 8:09 pm

Salut! Nu am ajuns aici si pozele nu sunt facute de mine. As vrea eu, dar momentan nu am bani pentru asemenea expeditii

Reply

Lasa un comentariu