Petiţie pentru reintroducerea cişmelelor în Bucureşti

de ruxache 27 iulie 2010 22 comentarii

Cel mai mult le-am simţit utilitatea când am terminat clasa a 8-a şi trebuia să mă înscriu la liceu. Luna iulie (cred), vreo 593 de grade celsius la nivelul asfaltului. Drumurile de la Liceul Şincai la Liceul Lazăr şi altele prin zona respectivă pentru diverse acte (deh, birocraţia) m-ar fi ucis (şi nu, nu este o glumă) dacă nu erau în zona Universităţii vreo 2 cişmele, plus altele pe drum. Sincer, nu îmi aduc aminte cum şi când s-a întâmplat treaba asta, dar cişmelele au cam dispărut, iar alea pe care le observasem (văzusem unele dar nu mai ştiu exact unde) erau cu un fel de robinet care.. ha! nu funcţiona.
Ştiu, unii ar spune: cumpără-ţi domne o sticlă cu apă, nişte suc. Ce le-aş răspunde?
– păi una la mână, un drum prin Bucureşti, într-o zi caniculară, necesită vreo două kile de apă, pe care nu le cari aşa după tine, ci-ţi cumperi mai multe sticle de jumate, care evident, cam costă
– sucul nu ţi-l poţi turna în cap că te lipiceşti tot
– apă de-acasă nu poţi lua (poate maxim o stică de jumate) că până ce-ai ajuns în oraş ori ai baut-o pe toată, ori poti să-ţi faci un ceai din ea.

Aşadar, iată ce e de semnat: petiţie pentru reintroducerea cişmelelor în Bucureşti Habar nu am cum funcţionează exact treaba asta cu petiţiile, dar având în vedere că toată lumea face pentru diverse chestii, iar în unele dăţi are rezultat, eu zic că merită încercat.

ps: plus că arată frumos tare cişmelele, au un aer de Bucureştii vechi. hi!

Recomandari

22 comentarii

andreea 27 iulie 2010 at 9:39 pm

suna bine ce petitionezi tu acolo… numa’ sa fie apa potabila… nu neaparat izvor de munte dar sa poata fi bauta happy

Reply
ruxache 27 iulie 2010 at 11:50 pm

pai am cam vrea cu totii apa potabila laughing aia de acu cativa ani era baubila

Reply
george 28 iulie 2010 at 12:11 pm

din cate stiu eu sunt cismele in parcul Cismigiu deci nu ar mai avea rost cele de la Universitate (stiam pe cea de la colt vizavi de libraria Eminescu)

Reply
ruxache 28 iulie 2010 at 12:18 pm

Adevarat, sunt cismele in Cismigiu, dar daca tu ai treaba in centru, unirea, romana, universitate (si nu numai centru), la gara, etc, dai fuga in Cismigiu sa bei apa sau sa iti dau pe fata? Cismeaua de la Universitate de vizavi de Eminescu nu mai functioneaza de ani buni winking
Chiar nu vad de ce ar putea sa fie unii contra unui astfel de proiect.

Reply
io 28 iulie 2010 at 12:28 pm

am vorbit cu cineva de la Apa Nova si am inteles ca e safe apa care ne curge noua pe la robinet, chiar si cea de la vasul de wc e tot potabila laughing so…si apa din cismele e baubila. numai sa se ocupe Apa Nova de aceasta problema, ca se pare ca lor le revine sarcina cu reinstalarea cismelelor publice

Reply
ruxache 28 iulie 2010 at 12:31 pm

safe o fi apa aia, dar gustul lasa de dorit. ia uite cum cautam nod in papura laughing cismele sa fie!!

Reply
io 28 iulie 2010 at 12:33 pm

laughing lasa mah, ca nu orice are gust bun e si sanatos winking

Reply
io 28 iulie 2010 at 12:34 pm

so fuck taste! nu vreau sa mai bag bani in industria apei imbuteliate.

Reply
Dapyx 30 iulie 2010 at 11:19 pm

SI la romana e o tzasnitoare dar nu functioneste happy.
In Italia, si alte orase care s-au folosit de arhitectura lor e plin de tasnitori si de fantani din care poti sa iei apa. Dreptul la apa e ceva dragut and it is supposed to be free.

In acelasi timp apa imbuteliata are gust mai bun, are mai multe minerale, si nu costa mult.

E cam greu ce vrei tu.. Nu stiu cati mai beau apa de la robinet in zilele noastre ca are gust naspa.

Ar fi dragut sa faca un asemenea proiect in zona pietonala din Lipscani, smardan si ce strazi mai sunt pe acolo imi place mult de tot pe acolo big grin un milion de cafenele big grin

Reply
George 9 august 2010 at 9:30 pm

Ai perfecta dreptate: Cismelele au fost parte din planul arhitectural al Bucurestiului, si a contribuit mult la sanatatea si independenta noastra, devenind parte integranta din peisajul bucurestean civilizat.
Am semnat petitia ta considerand-o importanta din toate punctele de vedere. Intr-adevar, asa cum bine mentionezi sucul nu este cel mai bun lichid de racorire a fetei in timpul verii, si nu am nevoie sa experimentez ca sa stiu.

E interesant sa observi cat de usor se pot distruge valori la care contemporanii care iau deciziile nu au miscat un deget ca sa le aduca la viata.

Multumesc si

Toate bune sa se-adune,

George.

Reply
ruxache 9 august 2010 at 11:17 pm

@George: multumesc pentru semnatura. Cu o precizare: petitia nu a fost initiata de mine ci de o prietenA, Claudia happy

Reply
George 11 august 2010 at 6:09 pm

Atunci trebuie sa ii multumesc si Claudiei, si sper ca ii transmiti mesajul: Bravo Voua!

Ahoi,

George.

Reply
Mihai 20 august 2010 at 10:07 am

Ieri mi-am adus aminte de articolul tau cand am vazut o cismea functionala. Este pe Lipscani chiar vis-a-vis de magazinul Victoria. Cineva bea cu pofta de la ea.

Reply
ruxache 20 august 2010 at 12:20 pm

@Mihai: Am putea sa facem un inventar al cismelelor din Bucuresti laughing Pana acum stim ca e una pe Lipscani vizavi de magazinul Victoria (alea din parcuri nu se pun). Anybody else?

Reply
George 23 august 2010 at 9:07 pm

Buna seara: nu stiu daca ai semnat urmatoarea petitie: http://www.petitieonline.ro/petitie-p61682048.html, daca nu cred ca este o cauza generala a oamenilor de pretutinderi, fara exagerare. Daca vrei poti gasi un articol foarte citit in „Monitorul de Fagaras, de saptamana asta („Ştirile locale: Genocid planetar prin Codex „;
Datoram asta noua insine si celor dragi de pretutindeni: chestia asta e mai feroce decat vechea zicala ” moarte sigura e cobra, dar mai sigura e MOBRA…” am sa incerc sa
Toate Bune sa se-adune,

George.

Reply
ruxache 24 august 2010 at 10:12 am

@George: Nu am semnat petitia asta si din cate vad este din 2009 iar proiectul de lege ar fi trebuit sa se adopte in decembrie anul trecut i dont know Din ce vad eu este inca un mod de manipulare si exterminare la nivel planetar, o sa citesc mai mult.

Reply
George 24 august 2010 at 7:38 pm

Multumesc de interes: probabil ca exista un remediu pentru a aboli legea; Poate articolul din Monitorul de Fagaras pare putin extrem, dar nu mie. Am vizional un video aici (food inc.) care adreseaza clonarea bobolui de soi de catre monsanto, interzicerea folosirii oricarui fel de soi, decat clonul: aici era un domeniu public al semintelor, de tot felul, si era gratis, sau la un pret foarte mic. Acum numai clonul se poate folosi. Piata agricola si alimentara e sub control privat global.

Din nou: multami fain de interes si sper ca fie o solutie.

toate bune sa se-adune,

George.

Reply
ruxache 24 august 2010 at 9:28 pm

@George: am auzit de food inc. si chiar vreau sa il vizionez cat mai curand

Reply
Mircea 27 august 2010 at 9:28 am

Pe langa treaba asta cu cismelele eu as propune o petitie pentru introducerea semafoarelor cu buton, tot in Bucuresti.

Reply
ruxache 27 august 2010 at 1:44 pm

@Mircea/Stefan: Ideea cu semafoarele cu buton e buna, dar nu pentru Bucuresti, ca la ce haos e aici asta ar mai lipsi (pentru soferi), pietoni isterici care sa apese incontinuu pe buton. Poate cand ne-am civiliza si noi…

Reply
George 27 august 2010 at 7:24 pm

Imi pare rau ca nu am „rasfoit” paginile astea de cateva zile: poate gasesti ceva „outlines” pe U-Tube, despre Food Inc., dar in tot cazul trebuie sa fii pregatita sa vezi cateva scene foarte greu de digerat (de ti se intoarce stomacul pe dos, naa, asa ceva: deci fi pregatita: din nefericire sant toate adevarate. Michael Moore, este un erou prin ceea ce produce. Mai putin ceva idei din Capitalism: a Love Story, unde nu prea are multa expunere la realitate…Ce sa-i faci_ noi am avut…prea multa expunere…si cine s-a ars cu supa, sufla si-n…iaurt.

TBSSA! George.

Reply
ruxache 27 august 2010 at 7:37 pm

@George: am auzit ca are cateva faze foarte greu de digerat, dar poate cu ocazia asta nu ma mananc toate prostiile si devin vegetariana

Reply

Lasa un comentariu